Jonas EVS

För ca 20 år sen spelade Jonas Collbring själv i EVS och hans största merit som spelare var att han vann div 1 med herrarna. Tränarkarriären startade tidigt med att träna ungdomslag men det blev ett uppehåll i samband med att han själv slutade om spelare.

Kort där efter ringde Fredrik Tågsjö honom och frågade om han kunde tänka sig vara assisterande tränare till elitdamerna och hjälpa Tina Celinder Nygren. Han började lite försiktigt och hängde sen med i hela 8 säsonger.
Collbring var även assisterande förbundskapten för damerna 2009 tillsammans med Tina. När Tina slutade i EVS så slutade även Jonas men då Karin Jönsson Vikterlöf drog igång oldstars i div 1 för väcktes intresset på nytt och han tränade dem i två säsonger 17/18 och 18/19.

Inför säsongen 19/20 kan vi med glädje presentera att Jonas kommer att coacha vårt herrlag.
I dagsläget tycker Jonas att förutsättningarna ser bra ut. Många spelare fortsätter från förra året men det behövs kompletteringar och det sker bla genom samarbetet med Lerbergets volley som kommer komma på träningarna. Exakt hur många som kommer träna med A truppen och vilka som kommer träna med juniorerna är inte riktigt satt ännu. Mer nyförvärv hoppas vi kommer då det jobbas för fullt med detta. Robert Jonsson kommer fortsatt att vara med som ledare och även Mikael Thorildsson fortsätter och de kommer vara bra stöttepelare för nya och gamla spelare samt sköta matchcoaching de gånger det behövs täckas upp för Jonas.