Herrar div 1 och div 2

Från säsongen 2016/2017 så har EVS två herrlag i seriespel. Laget består av en stomme med äldre erfarna spelare som kompletteras med unga talanger. Följ gärna lagets händelser på deras facebook-sida

Herrlaget kvalar till Superettan!

EVS herrlag kommer under våren kampera med KFUM Malmö, Falkenbergs VK B, Lunds VK B och IFK Helsingborg om tre åtråvärda platser i Superettan säsongen 2015/2016.

Kvalet börjar med bortamatch söndagen den 11/1 mot Lunds VK B och första hemmamatchen är fredagen den 16/1 klockan 19:00 i Rönnehallen.

Uppladdningen är i full gång med träningsmatch avklarad i lördags mot IFK Helsingborg och på fredag kväll står Vindrarps VK A för motståndet.

Tidig seriefinal?

3-0 (25-18, 25-16, 25-23)

I dagens match mot Vindrarp B tar EVS herrar emot på hemmaplan som serieledare med just Vindrarp på andra plats i tabellen. På grund av skador i EVS var det ett lag som inför matchen dels hade kallat in förstärkning i Peter Henriksson samt fått rumstera om i uppställningen.
Första set börjar jämnt och lagen följs åt upp till 11-11, därefter lägger EVS in ett litet ryck och drar ifrån och vinner setet med komfortabla 25-18.

Andra set i denna match är det bästa andra set som EVS herrar spelat på hela säsongen och de vinner utan några större problem med 25-16.

När tredje set börjar räknar killarna i EVS med att de redan vunnit matchen. Många enkla misstag och en klickande servemottagning gör att EVS plötsligt är i ett underläge med 11-17. Därefter reser EVS sig och återgår till den nivå de kan spela på. Servemottagningarna sitter igen, centrarna hotar i mitten och kantspelarna dödar boll. Vändningen är ett faktum och till slut står EVS herrar som set och matchvinnare.  

En stabilt genomförd match från EVS sida om man bortser från början av tredje set med ett extra plus till Peter som hoppar in efter mååånga års uppehåll och gör en gedigen insats samt ett plus till Robert Jonsson som spelade stabilt och levererade bra pass under hela matchen.  

Ett stort tack till vår publik, både för stödet men även för de pengar ni donerade till vår kaffekassa som går oavkortat till Cancerfonden. Resultatet blev 360 kr!

EVS vs Hylte/Halmstad B

tabell

EVS herrar VS Hylte/Halmstad B 2-3 (25-15, 20-25, 23-25, 25-19, 13-15)

Då EVS herrar redan var klara för vårettan och kval till superettan så innebar det att denna match inte hade någon betydelse utan sågs mer som en träningsmatch där hela truppen fick speltid. EVS herrar saknade några nyckelspelare på grund av sjukdom och bestod då av största del till unga talanger. Detta innebar i sin tur att de fick ändra om på en del positioner i startsexan.

Läs mer: EVS vs Hylte/Halmstad B

Säsongspremiären

Säsongspremiären avklarad och vinst med 3-0 (25-8, 25-12, 25-9)

Då var det äntligen dags för säsongspremiär. På bortaplan och för motståndet stod Falkenberg.

Falkenberg var ett lag EVS inte hade någon koll på sedan tidigare så de hade bestämt sig för att hålla sitt spel och sitt fokus uppe oavsett vad som hände på andra sidan nätet.
Falkenberg stod inte upp till något motstånd i dagens match, siffrorna 25-8, 25-12, 25-9 talar för sig själv. Hade det varit fotboll eller hockey hade termen spel mot ett mål varit på sin plats för att beskriva matchen.

EVS herrar stod för en riktig laginsats idag då man inte drogs ner i det spel som motståndarna stod för. Alla höll en stabil och hög nivå trots motståndet. Även inhopparna gjorde det som förväntades av dem.

Nu tar vi fokus på nästa helg då Åstorp kommer på besök i Kungsgårdshallen för hemmapremiären.

Länsförsäkringar Skåne

 

Lindab-logga-webb

 

bjarekraft3zen logo

 

engelholmskommun

 

Vattnetshus logotyp EVS hemsida2019 

 

Peab NS

 

Brannborn fastigheter

 

bixia

 

 sparbankstiftelsen 300

 

  kokexperten